W ramach Międzynarodowego Dnia Zdrowia, który obchodzony jest 7 kwietnia, uczniowie naszej szkoły, jak co roku włączyli się w obchody tego dnia. Tegoroczne hasło przewodnie brzmiało „Zdrowie na talerzu”. Celem zajęć było zwrócenie szczególnej uwagi na problemy zdrowotne współczesnego społeczeństwa oraz podkreślenie roli zdrowego odżywiania z dostępnych na rynku produktów spożywczych. Uczniowie dowiedzieli się, jakie posiłki są dla nich najważniejsze i z czego powinny się składać. Zadaniem dla uczniów z klasy 3a i 7a było przygotowanie zdrowych przekąsek np.: kanapek , sałatki owocowej lub warzywnej czy świeżo wyciskanego soku. Och, tu się działo! Zaangażowani byli wszyscy uczniowie i nauczyciele klas w przygotowanie drugiego śniadania. Ponadto przy współpracy z panią pielęgniarką zostały przeprowadzone prelekcję na temat zdrowego odżywiania.
Dziękujemy wszystkim uczniom , którzy wykonali zdrowe przekąski i gratulujemy kreatywności przy ich realizacji!
„W wychowaniu chodzi właśnie o to, ażeby człowiek stawał się coraz bardziej człowiekiem (…), ażeby również umiał bardziej być nie tylko z drugim, ale i dla drugich.”