Jak przygotować nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe posiłki? Uczyli się tego uczniowie klasy pierwszej. Z przyniesionych produktów samodzielnie przygotowali kolorowe i smaczne śniadanie, którego dominującym składnikiem było jajko. Efektem tych zmagań były kolorowe i smaczne przysmaki. Uczniowie wykazali się kreatywnością przy tworzeniu jadalnych muchomorków, kurczaków, żaglówek, jeżyków, myszek czy misiów. Wszyscy uczestnicy kulinarnych zmagań wiedzieli, jak bezpiecznie posługiwać się narzędziami wykorzystywanymi w kuchni. Dodatkowo – dzięki zaangażowaniu rodziców – wyglądali profesjonalnie w czapkach kucharskich i fartuszkach. Zdrowe śniadanie - to podstawa!
„W wychowaniu chodzi właśnie o to, ażeby człowiek stawał się coraz bardziej człowiekiem (…), ażeby również umiał bardziej być nie tylko z drugim, ale i dla drugich.”