Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

WYCIECZKA DO TŁOCZNI SOKÓW

    1 marca klasy drugie udały się na wycieczkę do Błażowej, gdzie mieści się „Inkubator przetwórstwa lokalnego” by zobaczyć proces tłoczenia soków owocowo-warzywnych. Po przybyciu na miejsce odbyły lekcję edukacyjno-przyrodniczą, która zgłębiła wiedzę dzieci na temat produktów ekologicznych. Kolejnym punktem było zapoznanie się z procesem tłoczenia soków. Cała produkcja począwszy od płukania jabłek, przez tłoczenie, a na końcu pakowanie soczków przebiegła pod czujnym okiem naszych uczniów. Zwieńczeniem  wycieczki była degustacja wyprodukowanego soku.

    Składamy serdeczne podziękowania właścicielom i pracownikom „Inkubatora przetwórstwa lokalnego” za poświęcony czas i możliwość uczestniczenia w procesie tłoczenia soków.

Data dodania: 2023-03-03 11:35:53
Data edycji: 2023-03-03 11:42:06
Ilość wyświetleń: 314

Strefa nauczyciela

dostęp zabezpieczony hasłem
Zobacz

Nasi Partnerzy

„W wychowaniu chodzi właśnie o to, ażeby człowiek stawał się coraz bardziej człowiekiem (…), ażeby również umiał bardziej być nie tylko z drugim, ale i dla drugich.”

JAN PAWEŁ II
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej